Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Για την Τετάρτη μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις.
tin-tetarti-to-nomosxedio-gia-tis-100-doseis
 
Για την Τετάρτη μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις. Πρακτικά και με δεδομένο ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια ένταξης, οι πρώτες αιτήσεις για ένταξη, θα υποβληθούν, το νωρίτερο, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων και κατά τον μήνα Μάρτιο.
Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε στάδιο τελικής επεξεργασίας στην Καραγιώργη Σερβίας. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικώναναφέρουν ότι θα προστεθούν εισοδηματικά κριτήρια - κάτι το οποίο πρέπει να προσέξουν οι οφειλέτες με υψηλά εισοδήματα δεδομένου ότι η ρύθμιση που «τρέχει» αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνει κανένα εισοδηματικό κριτήριο - και άλλοι «φραγμοί», ώστε να μην ενταχθούν στη ρύθμιση οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν και χωρίς τις 100 δόσεις.
Το βάρος θα πέσει στους έχοντες οφειλές έως 5.000 ευρώ, καθώς ο αριθμός τους ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια άτομα. Συνολικά, οι μικροοφειλέτες χρωστούν ποσά, τα οποία δεν ξεπερνούν τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ζήτημα για το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι για να μαζέψει λεφτά από τους μικροοφειλέτες, θα πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή και ουσιαστικά να κινητοποιηθεί ο μισός οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: