Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Εφαρμογή που ψηφίζω στις εκλογές 2015 - Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Εφαρμογή που ψηφίζω στις εκλογές 2015 - Τι ισχύει για τους ετεροδημότες

Βρες το εκλογικό τμήμα. Μάθε που ψηφίζεις στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές του 2015
Που ψηφίζω ; για τις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2014

Ειδική εφαρμογή έχει αναπτύξει το υπουργείο Εσωτερικών ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Δοκιμάστε την και βρείτε που ψηφίζετε, βρείτε στον χάρτη το εκλογικό τμήμα.

Δείτε την εφαρμογή από εδώ



ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, γίνεται γνωστό ότι θα ασκήσουν το εν λόγω δικαίωμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014. Οι εκλογείς αυτοί δηλαδή θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους.

Δεν καταχωρούνται εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους με βάση τις αιτήσεις ετεροδημοτών που υποβλήθηκαν μετά την 31η Οκτωβρίου 2014.

Οι εκλογείς αυτοί δηλαδή, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής τους.


Για τους Έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, αλλά και για όσους την ημέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε  οποιαδήποτε χώρα, δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το σημείο που θα βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: