Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Νέο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές θέλει η Τρόικα

ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Νέο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές θέλει η Τρόικα

Νέο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές θέλει η Τρόικα (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
Νέο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές θέλει η Τρόικα (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)
-A+A
Περαιτέρω ψαλίδισμα των 700 φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση, θέση την οποία στηρίζει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με την κυβέρνηση να αντιδρά στην παρούσα φάση, αποδεχόμενη μόνο τις εισηγήσεις για τον ΦΠΑ και σε ό,τι αφορά τα ειδικά καθεστώτα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι φοροαπαλλαγές έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 50% συγκριτικά με την προ κρίσης εποχή. Το κόστος των φοροαπαλλαγών για το Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, σαφώς μειωμένο από τα περίπου 8 δισ. που ήταν πριν την έναρξη της κρίσης.
Ουσιαστικά η κατάργηση εκατοντάδων φοροαπαλλαγών την τελευταία πενταετία δημιούργησε επιβαρύνσεις κυρίως στα φυσικά πρόσωπα, δεδομένου ότι οι περικοπές ήταν προσανατολισμένες στην κατεύθυνση αυτή.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», είναι ενδεικτικό ότι περικόπηκαν φοροαπαλλαγές που στήριζαν τα νοικοκυριά και ανέρχονταν το 2009 στα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα έχουν περιοριστεί στα 293 εκ. ευρώ.


Πηγή: Νέο «ψαλίδι» στις φοροαπαλλαγές θέλει η Τρόικα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/183734/neo-psalidi-stis-foroapallages-thelei-i-troika#ixzz3MXNaTFLr

Δεν υπάρχουν σχόλια: