Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Δραγασάκης: Οι 3 κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

Δραγασάκης: Οι 3 κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

Τις τρεις κινήσεις στις οποίες θα προβεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος ανέλυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Levy.
Σύμφωνα με την κ. Δραγασάκη, η στρατηγική για να βγούμε από την κρίση δεν πρέπει να είναι η εθνική αναδίπλωση και η εσωστρέφεια αλλά η επαφή σε διεθνές επίπεδο με τους λαούς που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε πως οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν εκτροπή αλλά υπεύθυνη και δημοκρατική διέξοδο ενώ σημείωσε πως αυτό που αποκαλούν «μεταρρυθμίσεις», προκαλούν απορρύθμιση στην κοινωνία, ενώ τόνισε ότι πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια, να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει πραγματική διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Έχουμε αγορά εργασίας; ή εργασιακή ζούγκλα; Έχουμε λειτουργικό κράτος; ή το χάος έγινε γενικευμένη κατάσταση;», σημείωσε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.
Όπως υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης, είναι ανάγκη να υπάρξει χειραφέτηση του κράτους από τα οικονομικά συμφέροντα και καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής (νέο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, νέοι όροι άσκησης της επιχειρηματικότητας).
Στο θέμα του χρέους ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης θα είναι τρία πράγματα:
-το ύψος του δημοσίου χρέους, το οποίο κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βιώσιμο
-οι όροι εξυπηρέτησης του και οι δημοσιονομικοί στόχοι που θα πρέπει να είναι συμβατοί με τις ανάγκες της κοινωνίας και
-οι δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομίας έπειτα από τεράστιο πλήγμα που έχει δεχθεί η οικονομία.
Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει μια νέα, αξιόπιστη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους κοινοτικούς θεσμούς, με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας,  ενώ ο Γ. Δραγασάκης τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς αντιμνημονιακό, αλλά ένα πρόγραμμα, διευκρίνισε, που "πάει ακόμη πιο πέρα", "πολύ πιο μακριά" και αποσκοπεί στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ανάπτυξης και παραγωγικού υποδείγματος για τη χώρα.
Επίσης τόνισε ότι χρειάζονται και ευρωπαϊκές πολιτικές για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σχετικά με την φοροδιαφυγή διερωτήθηκε πως , "αν στην καρδιά της Ευρώπης γίνονται ανεκτοί φορολογικοί παράδεισοι τότε πώς να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή;".
Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται από την κυβερνητική πλευρά, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «το πρωί μας λένε τρομοκράτες, το μεσημέρι ότι είμαστε μέρος του συστήματος και το βράδυ ότι δεν συναινούμε» για να συμπληρώσει ότι «αυτά είναι τα προβλήματα, όταν η αντιπαράθεση δεν γίνεται στη βάση θέσεων και επιχειρημάτων».


Πηγή: Δραγασάκης: Οι 3 κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/74987/dragasakis-oi-3-kiniseis-tis-kyvernisis-syriza-gia-hreos#ixzz3Juq1z4ik

Δεν υπάρχουν σχόλια: