Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Απευθείας πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των πολιτών αποκτούν οι τράπεζες

Απευθείας πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των πολιτών αποκτούν οι τράπεζες

Απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στο Taxis μέσω της "Τειρεσίας ΑΕ" θα αποκτήσουν οι τράπεζες προκειμένου να αντλούν άμεσα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις και τα μητρώα του υπουργείου Οικονομικών.
 
Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής"  οι συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την Eνωση Ελληνικών Τραπεζών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ στις συζητήσεις εμπλέκεται και το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η on-line άντληση φορολογικών δεδομένων από τις τράπεζες εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης του νόμου για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
 
Το αίτημα των τραπεζών για απευθείας άντληση φορολογικών δεδομένων από το Taxis έχει υποβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες με την αιτιολογία ότι οι ανάγκες των τραπεζών για άντληση φορολογικών δεδομένων έχουν πολλαπλασιαστεί. Για παράδειγμα το εκκαθαριστικό της εφορίας είναι πλέον απαραίτητο ακόμη και για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού όπως επίσης και για την εξέταση αιτήματος ρύθμισης οποιουδήποτε δανείου και για τη χορήγηση δανείου.
 
Επίσης, οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ζητούν φορολογικά δεδομένα από τους πελάτες τους προκειμένου να κάνουν τους ελέγχους που τους επιβάλλει η πράξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την εφαρμογή του νόμου περί ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος. 


Πηγή: Απευθείας πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των πολιτών αποκτούν οι τράπεζες | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/71358/apeytheias-prosvasi-sta-forologika-stoiheia-ton-politon-apoktoyn-oi-trapezes#ixzz3HFm9Kv99

Δεν υπάρχουν σχόλια: