Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

«Ζεσταθείτε» με ένα κλικ! Ανοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στη ΓΓΠΣ.

22/10/14ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ζεσταθείτε» με ένα κλικ!

Ανοιξε η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στη ΓΓΠΣ.
        
 
Χιλιάδες αιτήσεις για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης δέχτηκε χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Μόνο τις τρεις πρώτες ώρες λειτουργίας της εφαρμογής υποβλήθηκαν 9.000 αιτήσεις, καθώς τα νοικοκυριά αναζητούν τρόπους να περιορίσουν το κόστος για τη θέρμανση το οποίο, μετά την εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο, εκτινάχτηκε στα ύψη.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπως και την προηγούμενη χειμερινή περίοδο το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης και αφορά αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης οι οποίες πραγματοποιούνται από 15 Οκτωβρίου μέχρι και 30 Απριλίου κάθε έτους.

Μέχρι 30 Μαΐου

Η σχετική αίτηση υποβάλλεται μέχρι 30 Μαΐου κάθε έτους.

Ποσό το οποίο ισούται με το 25% του συνολικού δικαιούμενου ποσού του επιδόματος θέρμανσης προκαταβάλλεται άπαξ ανά περίοδο χορήγησης, κατ’ επιλογή του δικαιούχου που αποτυπώνεται στην αίτησή του.

Τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης έως και τις 30 Μαΐου 2015 δίνει κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αρμοδιότητα των ΚΕΠ, σύμφωνα με την απόφαση, εξαντλείται στην υποβολή της αίτησης και της παράδοσης στον ενδιαφερόμενο της βεβαίωσης που εκδίδεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων.

Μετά την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης η ηλεκτρονική εφαρμογή ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τη συνδρομή ή μη των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για καταβολή του επιδόματος στον φορολογούμενο και επιστρέφει βεβαίωση με τα στοιχεία του και το αποτέλεσμα της αίτησης.

Και στα ΚΕΠ

Η βεβαίωση υπογράφεται και σφραγίζεται από τα ΚΕΠ και παραδίδεται στον φορολογούμενο. Σε περίπτωση επισήμανσης περί μη συνδρομής των προϋποθέσεων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στον φορολογούμενο, τα ΚΕΠ δεν προβαίνουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για τη θεραπεία του ανωτέρω αποτελέσματος.

Η αίτηση στα ΚΕΠ υποβάλλεται μόνο αυτοπροσώπως -όχι από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο-, ενώ η ακύρωση υποβληθείσης αίτησης μέσω των ΚΕΠ είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής στοιχείων.

Κ.ΤΣ. – ΣΤ.Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: