Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται, οι αποφάσεις αργούν

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Τα ληξιπρόθεσμα αυξάνονται, οι αποφάσεις αργούν

Ξεπερνούν τα 70 δισ.ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο που ακολουθούν διαρκώς ανοδική πορεία. Μόνο το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 1 δισ.ευρώ ενώ ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τον αριθμό των δόσεων. Το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη Σαμαρά-Χαρδούβελη ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο την επόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα και την επικείμενη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ανακοίνωση της ρύθμισης σε 100 δόσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Μία από τις αλλαγές που εξετάζεται είναι η ρύθμιση να ισχύει μόνο για οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 1 εκατ. ευρώ.
Επίσης εξετάζονται κίνητρα προκειμένου οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σήμερα στη ρύθμιση των 12 δόσεων να μην «μεταπηδήσουν» στη ρύθμιση των 100 δόσεων και υπάρξει απώλεια εσόδων στον προυπολογισμό τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Ένα από τα σενάρια είναι να αυξηθεί η έκπτωση των προσαυξήσεων για τους οφειλέτες που είναι σήμερα στη ρύθμιση των 12 δόσεων.
(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: