Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τον κόσμο -Τι φοβούνται περισσότερο οι Ελληνες

Τι θεωρούν οι Ελληνες τη μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο-Το χάσμα ανάμεσα σε πλο

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τον κόσμο -Τι φοβούνται περισσότερο οι Ελληνες

20.10.2014 20:43
Οι ανισότητες που προκύπτουν από το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς τρομάζουν περισσότερο από κάθε τι άλλο τους Ελληνες. Αυτό προκύπτει από έρευνα που έγινε σε 44 χώρες προκειμένου να διαπιστωθεί τι θεωρούν οι κάτοικοί της ως τη μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο.

Για τους Ελληνες, αλλά και γενικότερα τη Δύση, παρατηρήθηκε αύξηση της ανησυχίας για το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, σύμφωνα με την έρευνα του Pew Researsch Center. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, το 43% επέλεξε την ανισότητα ως το μεγαλύτερο κίνδυνο, το 23% απάντησε τα πυρηνικά όπλα, το 10% το εθνικό και θρησκευτικό μίσος, το 14% η μόλυνση και το περιβάλλον και το 9% το AIDS και άλλες ασθένειες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, εν μέσω συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, οι κάτοικοι των περισσότερων χωρών θεωρούν ότι το θρησκευτικό και το εθνικό μίσος είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο. Η συγκεκριμένη ανησυχία είναι υψηλότερη στο Λίβανο (το 58% έδωσε αυτή την απάντηση), ενώ σε υψηλό επίπεδο είναι και στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Τυνησία.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επέλεξαν την ανισότητα ως τη μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο, με τους Ισπανούς να είναι οι πιο ανήσυχοι για αυτό το θέμα, καθώς τη συγκεκριμένη απάντηση έδωσε το 54%. Στη Ρωσία και την Ουκρανία ανησυχούν για τα πυρηνικά όπλα, απάντηση που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό και στην Ιαπωνία, το Πακιστάν και την Τουρκία. Στην Αφρική, όπως αναμενόταν, το AIDS και λοιπές ασθένειες, θεωρούνται οι μεγαλύτερες απειλές για τον κόσμο.


Πηγή: Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τον κόσμο -Τι φοβούνται περισσότερο οι Ελληνες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/174761#ixzz3GiTNCwio

Δεν υπάρχουν σχόλια: