Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

έλος τα κοινόχρηστα για θέρμανση στις πολυκατοικίες -Τι ισχύει για όσους επιλέξουν φυσικό αέριο

Τέλος τα κοινόχρηστα για θέρμανση στις πολυκατοικίες -Τι ισχύει για όσους επιλέξ

Τέλος τα κοινόχρηστα για θέρμανση στις πολυκατοικίες -Τι ισχύει για όσους επιλέξουν φυσικό αέριο

14.10.2014 07:37
Ρύθμιση που προβλέπει ότι τόσο εκείνοι που ήδη έχουν τοποθετήσει εγκατάσταση όσο και εκείνοι που πρόκειται να εγκαταστήσουν σύστημα φυσικού αερίου θα εξαιρούνται και από τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας που αφορούν στη θέρμανση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται από τα 600 ευρώ μέχρι και τα 1.500 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης, όμως η απόσβεση θεωρείται ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ουσιαστικά οι καταναλωτές σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου δεν έχουν επιβάρυνση.
Παράλληλα, με την τιμή κοντά στα 0,69 ευρώ, την ώρα που στην καλύτερη περίπτωση το πετρέλαιο ξεκινάει για φέτος με τιμή κοντά στο 1,05 ευρώ, είναι προφανές ότι η επιλογή αερίου αποτελεί σαφώς την ενδεδειγμένη λύση.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες παγίδες, όπως το ότι από φέτος προστίθεται μια επιβάρυνση περίπου 0,48 ευρώ για 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης, που ονομάζεται μοναδιαίο τέλος ασφαλείας και μπαίνει για να εξασφαλιστεί η ροή αερίου στη χώρα, η οποία θα έχει ένα συνολικό κόστος 9,8 εκατομμύρια ευρώ και θα επιβαρύνει κυρίως τα νοικοκυριά.


Πηγή: Τέλος τα κοινόχρηστα για θέρμανση στις πολυκατοικίες -Τι ισχύει για όσους επιλέξουν φυσικό αέριο | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/173962#ixzz3G6t1Kdnx

Δεν υπάρχουν σχόλια: