Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΦΙΑλτης Νο2: Πάνω από δύο εκατομμύρια θα τρέχουν για διορθώσεις

ετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 09:47

ΕΝΦΙΑλτης Νο2: Πάνω από δύο εκατομμύρια θα τρέχουν για διορθώσεις

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
ΕΝΦΙΑλτης Νο2: Πάνω από δύο εκατομμύρια θα τρέχουν για διορθώσεις
Δεν φτάνει που περίπου έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν φτάνει που οι εκπτώσεις που υποσχέθηκαν στην πράξη αποδεικνύονται «ψίχουλα» (είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι όλοι μαζί οι δικαιούχοι της έκπτωσης μοιράζονται μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ) ξυπνά τώρα και ο ε(ν)φιάλτης της διόρθωσης εκατομμυρίων λαθών που έχουν γίνει στο Ε9.
Γράφει:  

Το ηλεκτρονικό σύστημα αναμένεται να ανοίξει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Τυπικά, οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για να υποβάλλουν διορθωτικό Ε9 (και Ε2 και Ε1 αν χρειαστεί) χωρίς να επιβαρυνθούν με πρόστιμο ή προσαυξήσεις. Θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει παράταση –θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή- για παράταση της προθεσμίας μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου (τουλάχιστον). Πράγμα που σημαίνει ότι θα κάνουμε …Χριστούγεννα με τον ΕΝΦΙΑ.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αναρτήθηκαν στο Taxis περίπου 1,4 εκατομμύρια εκκαθαριστικά τα οποία φέρνουν τις πολυδιαφημισμένες εκπτώσεις στους δικαιούχους. Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι παρά το γεγονός ότι πληρούν τα κριτήρια –ειδικά για την έκπτωση στους μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους- δεν θα πάρουν πίσω ούτε ένα ευρώ. Ο λόγος; Τα εκατοντάδες χιλιάδες λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει στις φορολογικές δηλώσεις. Αν το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωνε ότι δεν υπάρχει ο αριθμός του ρολογιού της ΔΕΗ είτε στο Ε2, είτε στο Ε9 δεν προχωρούσε στην έκπτωση. «Πρόβλημα του φορολογούμενου» θα σκεφτείτε. Δεν είναι όμως έτσι. Η υποχρέωση να δηλωθεί ο αριθμός του ρολογιού της ΔΕΗ στο Ε9 προέκυψε πέρυσι. Ουδέποτε προβλήθηκε το θέμα από το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα οι τουλάχιστον 7,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες να μην μάθουν ποτέ ότι πρέπει να μπουν στο Taxis για να συμπληρώσουν και αυτό το στοιχείο. Ποιο είναι τώρα το αποτέλεσμα; Ότι θα τρέχουν μαζικά για διορθώσεις.
Και δεν είναι μόνο το ρολόι της ΔΕΗ.
1. Είναι το ένα εκατομμύριο δηλώσεις που συμπληρώθηκαν με πρωτοβουλία της εφορίας επειδή έλειπαν πληροφορίες. Όλες αυτές οι δηλώσεις πρέπει να διορθωθούν
2. Είναι τα ημιτελή ακίνητα τα οποία δεν έχουν συμπληρωθεί σωστά ώστε να γίνει η έκπτωση του 40%
3. Είναι τα τυπογραφικά λάθη που έχουν κοστίσει εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ καθώς ακίνητα εκτός σχεδίου έχουν εμφανιστεί εντός σχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: