Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Δικαιούσαι το ειδικό εποχικό βοήθημα; Έως την 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Δικαιούσαι το ειδικό εποχικό βοήθημα; Έως την 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Πρώτη καταχώρηση: 01/10/2014 - 10:53
Τελευταία δημοσίευση: 10:53Οικονομία
Δικαιούσαι το ειδικό εποχικό βοήθημα; Έως την 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις
Δικαιούσαι το ειδικό εποχικό βοήθημα; Έως την 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις
Το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος του 2014.
Ξεκίνησε σήμερα από τις 10 σήμερα το πρωί, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2014 στις 13:30 μετά το μεσημέρι, η δε παραλαβή των δικαιολογητικών μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Διαβάστε επίσης:

Εφάπαξ βοήθημα σε εποχικούς - Ποιοι το δικαιούνται

Πρώτη καταχώρηση: 29/09/2014 - 10:35
Τελευταία δημοσίευση: 29/09/2014 10:35Οικονομία
Εφάπαξ βοήθημα σε εποχικούς - Ποιοι το δικαιούνται
Εφάπαξ βοήθημα σε εποχικούς - Ποιοι το δικαιούνται
Εφάπαξ εποχικό βοήθημα από τον ΟΑΕΔ που κυμαίνεται από 458,16 μέχρι 916,30 ευρώ θα παίρνουν εντός 15 ημερών, μετά την αίτησή τους, εκατοντάδες χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι σε 12 επαγγέλματα.
Το βοήθημα δεν θα χορηγείται σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, για να λάβουν το επίδομα ανεργίας, με εξαίρεση τους οικοδόμους. Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ, «δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά το χρόνο καταβολής του βοηθήματος».
Στην περίπτωση, όμως, που το επίδομα ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 – 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας και οι εργαζόμενοι παίρνουν τη διαφορά μέχρι του ύψους του εποχικού βοηθήματος.
Επίσης, δεν καταβάλλεται σε όσους συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης και παίρνουν εκπαιδευτικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον Οργανισμό, ενώ σύντομα θα δοθούν οδηγίες και για την υποβολή αιτήσεων, μέσω των ΚΕΠ.
Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει τα ποσά εντός 15 ημερών από την υποβολή της αίτησης, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους – όπου αυτά απαιτηθούν – εντός 10 ημερών και πάντως μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις που είναι η 1η Δεκεμβρίου 2014. Αιτήσεις πέραν της 1ης Δεκεμβρίου, θα απορρίπτονται.
Το βοήθημα δικαιούνται και όσοι ασκούσαν ένα από τα επαγγέλματα που αναφέρονται στον πίνακα και υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και τη 10/9/2014, εφόσον εντός του 2013 είχαν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις και εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ και ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: