Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

«Μέχρι τέλους 2014 θα ψηφιστεί το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων»

«Μέχρι τέλους 2014 θα ψηφιστεί το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων»

Για μεγαλύτερη ευελιξία, μιλάει ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Γεώργιο Στεργίου
Μέχρι το τέλος του 2014 πρόκειται να ψηφιστεί το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποίο θα είναι «σαφώς απλούστερο και περισσότερο ευέλικτο από το σημερινό», όπως υποσχέθηκε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Γεώργιος Στεργίου, στη διάρκεια συνάντησης με τις διοικήσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), στον Κοπανό Ημαθίας.

Ο κ.Στεργίου επισήμανε ότι σήμερα στη χώρα υφίστανται περισσότεροι από 200 νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην αδειοδοτική διαδικασία εμπλέκονται 12 υπουργεία, δηλαδή το σύνολο σχεδόν του κυβερνητικού σχήματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα 128 από τα 200 κείμενα, που το αφορούν προέρχονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, υπογράμμισε τη δυναμική των βιομηχανιών-μελών της ΕΚΕ, οι οποίες είναι κατά 98% εξαγωγικές κι αποτελούν παγκόσμιους ηγέτες στον κλάδο, με αποτέλεσμα την εισαγωγή πολύτιμου συναλλάγματος, ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ ετησίως, στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Κώστας Αποστόλου, παρουσιάζοντας τον κλάδο και τις επιχειρήσεις που τον αποτελούν, τόνισε την οικονομική και κοινωνική συνεισφορά του σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αναφέροντας ότι οι 17 βιομηχανίες μέλη της ΕΚΕ απασχολούν πάνω από 10.000 εργαζόμενους σε μόνιμη ή εποχιακή βάση, πραγματοποιούν πάνω από 600.000 ημερομίσθια το χρόνο, διασφαλίζοντας και την αντίστοιχη κοινωνική ασφάλιση, ενώ τα συγκεκριμένα προϊόντα παράγονται από περισσότερες από 12.000 αγροτικές οικογένειες.


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: