Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τελικά τόσαααααααααααα ψέματα , για να περάσουν τα μέτρα ταφόπλακα της χώρας?????????


Από Δεκέμβριο και... βλέπουμε για τη δόση

Από Δεκέμβριο και... βλέπουμε για τη δόση
Καθυστερεί η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την ψήφιση του Μνημονίου από τη Βουλή. Την είδηση για την επερχόμενη... παράταση είχε μεταδώσει από το πρωί της Τετάρτης, το news.gr.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως πριν την απόφαση για εκταμίευση της δόσης πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το χρέος της χώρας, γεγονός που θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις.
Επεσήμανε ότι παρά τη χθεσινή ψηφοφορία υπάρχει μπροστά το "τεστ" της Κυριακής για τον προϋπολογισμό.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, δήλωσε ότι η επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να είναι πολύ νωρίς για να πάρουμε μια απόφαση για τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας όσα έγραφαν σήμερα γερμανικά media, τα οποία είχαν φροντίσει να προλειάνουν το έδαφος για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί καθυστέρησης της εκταμίευσης της δόσης των 31 δισ. ευρώ, παρά την υπερψήφιση του μνημονίου 3..
Σεβασμό από Βεστερβέλε στην Ελλάδα
Εν τω μεταξύ την ψήφιση του πακέτου των μέτρων λιτότητας από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρετίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε και εκφράζει τον σεβασμό της χώρας του για τις προσπάθειες “που καταβάλλουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση”.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βεστερβέλε σημειώνει ότι “η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων υπέρ του πακέτου λιτότητας το οποίο προτάθηκε από την κυβέρνηση είναι μια σημαντική επιβεβαίωση της απαραίτητης πολιτικής σταθεροποίησης και μεταρρύθμισης” και προσθέτει: “Αυτό το μήνυμα ακούγεται σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό για τις προσπάθειες, τις οποίες καταβάλλουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση”.
Επιβεβαιώνει δε ότι “η Ευρώπη και η Γερμανία στέκονται αλληλέγγυες δίπλα στην Ελλάδα και στην πορεία των μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: