Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Προς κατάργηση τα αυτοκόλλητα σήματα κυκλοφορίας


Προς κατάργηση τα αυτοκόλλητα σήματα κυκλοφορίας

Με το νέο σύστημα, οι ιδιοκτήτες θα προσέρχονται στην τράπεζα με την φορολογική τους δήλωση.Με το νέο σύστημα, οι ιδιοκτήτες θα προσέρχονται στην τράπεζα με την φορολογική τους δήλωση.
Την κατάργηση των σημάτων κυκλοφορίας, με τη σημερινή τους μορφή, επεξεργάζεται το υπουργείο οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, πρόκειται να καταργηθούν τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των οχημάτων.
Οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καλούνται να καταβάλουν το αντίτιμο που αναλογεί στο όχημά τους στις τράπεζες.
Με το ισχύον σύστημα, το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατ. ευρώ και με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς κάποιος ο οποίος διέθετε δύο ή περισσότερα Ι.Χ. φρόντιζε να καταβάλλει τα τέλη στο όχημα εκείνο που είχε τον μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
Κατόπιν μετά από 10 ή 20 ημέρες μετέβαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξη καταβολής των τελών του Ι.Χ. του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο και αποκτούσε έναντι 3 ευρώ νέο αυτοκόλλητο το οποίο και τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας!
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ακόμη και σε αστυνομικό έλεγχο να έπεφτε ο παραβάτης έφευγε ανενόχλητος καθώς το αυτοκόλλητο των Τελών ήταν αρκετό για να πείσει τους αστυνομικούς πως έχει καταβάλλει τα τέλη του Ι.Χ. του.
Με το νέο σύστημα, οι ιδιοκτήτες θα προσέρχονται στην τράπεζα με την φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους ώστε οι υπάλληλοι να μην χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό Ι.Χ. ούτε τις εκπομπές ρύπων αν πρόκειται για καινούριο.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: