Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σιωπηρή παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τον Αύγουστο;


Σιωπηρή παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τον Αύγουστο;

Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη να δέχεται εισηγήσεις.Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη να δέχεται εισηγήσεις.
Το γεγονός ότι τα 2/3 των φορολογικών δηλώσεων θα υποβληθούν τον Ιούλιο οδηγεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξετάζει την πληρωμή του φόρου σε παραπάνω από δύο δόσεις.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα όσων η εκκαθάριση έγινε τον Ιούνιο θα αποπληρώσουν τον φόρο σε τρεις δόσεις. Σε δύο δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, οι φορολογούμενοι η δήλωση των οποίων θα εκκαθαρισθεί εντός του Ιουλίου.
Αυτό διότι αν η βεβαίωση γίνει τον Αύγουστο ή  Σεπτέμβριο η εξόφληση θα γίνει σε δύο διμηνιαίες δόσεις (μια έως το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου και η δεύτερη έως το τέλος του τρίτου μήνα από τη βεβαίωση του φόρου).
Ωστόσο, καθώς περισσότερες από 3 εκατομμύρια δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά την τελευταία στιγμή, ήτοι στις 16 Ιουλίου ήδη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει τις καταληκτικές προθεσμίες για την κατάθεση των δηλώσεων.
Πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί φέρουν τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη να δέχεται εισηγήσεις για «σιωπηρή» παράταση της περιόδου υποβολής έως και τα μέσα Αυγούστου.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια: