Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Υπέρ μικρής παράτασης δημοσίευσης ισολογισμών το ΕΒΕΑ.

Υπέρ μικρής παράτασης δημοσίευσης ισολογισμών το ΕΒΕΑ.

Την αντίδραση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, προκάλεσε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, με την οποία σχολιάζει την τοποθέτηση των επιμελητηρίων και των εμπόρων υπέρ της διατήρησης μιας μεταβατικής περιόδου πριν την πλήρη κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών των επιχειρήσεων στις εφημερίδες.

Το ΕΒΕΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η θέση του για τη δημοσίευση ισολογισμών των επιχειρήσεων στον έντυπο Τύπο, «ήταν και παραμένει η κατάργηση της υποχρέωσης αυτής, αλλά όχι με τον τρόπο που θέλει να τον επιβάλει η τρόικα και ο κ. Ξυνίδης που άλλωστε έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την προσωρινή αδυναμία του ΓΕΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου) να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Γι' αυτό και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το ΕΒΕΑ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τάχθηκαν υπέρ μιας μικρής χρονικά παράτασης δημοσίευσης των ισολογισμών στον έντυπο Τύπο και μάλιστα με μειωμένα κόστη κατά 40% για τις επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος δήλωσε ακόμη ότι: «Ο κ. Ξυνίδης βρήκε σήμερα την ευκαιρία λίγης δημοσιότητας, λόγω της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στο οποίο τύποις είναι αναπληρωτής υπουργός και του μικρού κενού εξουσίας που δημιουργήθηκε. Γιατί έργο δεν έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα.

Έλαμψε δια της απουσίας του σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των υποχρεώσεών του για την ελληνική οικονομία και την αγορά, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις επιχείρησε ήταν προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των μικροκομματικών συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο προφανώς νομίζει ότι είναι ακόμη γραμματέας. Και η σημερινή αήθης επίθεση στον επιμελητηριακό θεσμό είναι προφανές ότι αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετεί».

Πηγή newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: